Hur får man stavningskontroll i Unikum?

Det går bra att använda webbläsarens inbyggda stavningskontroll för de webbläsare som har det. Tillvägagångssätten är lite olika för olik webbläsare och ändras ofta så beskrivningen här är ett exempel, Google Chrome.

1. Klicka på ”Anpassa och kontrollera Google Chrome” längst upp i högra hörnet.
  2. Välj ”Inställningar”
  3. Välj ”Visa avancerade inställningar” längst ner på sidan.
  4. Under avsnittet Språk välj ”Språk och inmatningsinställningar”
  5. Klicka på önskat språk, alternativt lägg till ditt språk om det saknas.
  6. Markera sen ”Visa Google Chrome på det här språket” och ””Använd detta språk i stavningskontrollen”, klicka på ”Klar”.

stavningskontrollcrome

Annars kan man installera Googles verktygsfält för webbläsare som saknar den funktionen.