Hur fungerar Unikums forum?

I Unikums forum  kan alla läsa inlägg, även om de inte är inloggade. För att skriva egna inlägg eller svara på andras inlägg behöver man dock logga in.

De flesta av er blir automatiskt inloggade från Unikum till det nya forumet när ni klickar på Forum i den svarta topplisten. I några kommuner så blockerar dock kommunens nuvarande inloggningssystem den automatiska foruminloggningen från Unikum. Då behöver man skapa ett separat forumkonto för att logga in på forumet.

Steg för steg kommer kommuner att gå över till modernare inloggningsteknik (det gäller tekniken SAML2 som används i t ex Skolfederationen). Då kommer den automatiska inloggningen från Unikum att fungera igen. I vissa av de kommuner som idag blockerar foruminloggningen så kommer den automatiska inloggningen från Unikum till Forumet fungera redan till hösten, i andra kommuner kommer det att ta längre tid.

Hur vet jag om jag behöver ett separat Forumkonto?

För att se om du behöver ett separat forumkonto kan du göra så här:

1. Prova att logga in på Unikum
  2. Klicka på Forum i den svarta topplisten
Om ditt namn syns till vänster i den svarta topplisten ovanför forumet:
  • Du har blivit inloggad i Forumet
  • Du behöver EJ skapa separat forumkonto
Om det står ”Logga in” till vänster i den svarta topplisten
  • Du har EJ blivit inloggad i Forumet
  • Du behöver skapa separat forumkonto för att skapa foruminlägg

Hur skapar jag ett nytt Forum-konto?

1. Gå till Unikums forum
  2. Klicka på knappen ”Skapa forumkonto” i sidans högermarginal
    (under den vanliga ”Logga in”-knappen)
  3. Följ instruktionerna

Fler frågor om administration