Hur ändrar jag mina kontaktuppgifter?

För att ändra dina personliga kontaktuppgifter gör så här:

• Klicka på skiftnyckeln till höger från din startsida (den du hamnar på direkt när du loggat in)
  • Kontrollera de kontaktuppgifter som finns inlagda, speciellt e-post och mobiltelefon.
  • Ändra eller lägg till det som saknas.
  • Spara

Notera! att du själv kan välja om du vill visa dina kontaktuppgifter för andra användare eller ej. (Alla kontaktuppgifter visas alltid för personal i dina skolor/grupper) men du kan dölja dem för alla andra om du vill.

Många kommuner läser in personuppgifter från sina administrativa system som i sin tur hämtar dem från forkbokföringsregistret. Är din adress felaktig eller ditt namn fel behöver du därför uppdatera det i folkbokföringsregistret för att det sen ska bli rätt framöver i alla andra system. (Kontakta gärna ansvarig på skolan eller kommunen för hjälp med detta).

Kontaktuppgifter1

Kontaktuppgifterna visas i kontaktlistan för personal, elever och föräldrar i klassen/gruppen, om du inte valt att dölja dem.Du döljer dem genom att bocka i rutan ”Dölj mina kontaktuppgifter …….”. Då syns dina uppgifter bara för personalen på förskolan/skolan.

Kontaktuppgifter2

E-post och mobiltelefonnummer är det viktigt att du själv håller uppdaterat då e-post används för både Notiser, inbjudan till utvecklingssamtal, meddelanden från förskolan/skolan m.m. samt för att du ska kunna ansöka om nytt lösenord själv via startsidan om du glömt det gamla. (Gäller bara er som loggar in via Unikums startsida).