Hur byter jag lösenord?

OBS! Gäller endast skolor och kommuner som har direktinlogg till Unikum, många användare loggar in via kommunens/skolans hemsida med tex BankID, SMS eller på annat sätt. För hjälp att byta lösenord i dessa fall – vänd dig till din skola eller kommun för hjälp.

För att ändra lösenord i Unikum loggar du in och går till Inställningar (via skiftnyckeln i övre högra delen på skärmen).

hittainställningarfrånstartsida

Skriv sen in ditt nya lösenord i båda fälten och spara. Logga ut och logga in med ditt nya lösenord. Tänk på att välja ett lösenord som är svårt att gissa, men lätt för dig att komma ihåg. Byt lösenord ofta.

bytlösenord