När skickas notismail?

Notiser från Unikum i mailen
Som elev, lärare eller förälder är det bra att veta om det skett saker i Unikum som är relevanta för mig. Det vill jag veta utan att behöva klicka runt i Unikum och leta. Unikum håller därför reda på detta åt dig. Det kan vara t.ex. nya bedömningar, att man fått en ny inlämningsuppgift, eller ett nytt veckobrev.
Det kan vara mycket som sker under en dag, och Unikum visar det på två ställen
  •  På sidan med Notiser i Unikum (ringklockan uppe till vänster bredvid ditt namn)
  •  Genom att skicka ett samlingsmail med notiserna.
För att man inte skall få så många mail så skickas ett samlingsmail varje natt, istället för många mail under dela dagen. Det är smartast att skicka detta när arbetsdagen är slut, så att man har en summering av hela dagen. Därför gör Unikum och det flesta andra webbtjänster som skickar summeringar så.
Mer om mail-notiser
Det plingar i min telefon och pekplatta på natten när jag får mail – kan jag stänga av plinget?

Ja, Du kan stänga av plinget i telefonen när det kommer mail. Det görs på lite olika sätt i olika mobiler och plattor. Här är länkar till instruktioner för iPhone/iPad ####, Android-mobil,  ##############

Ibland kommer mail från Unikum mitt på dagen också. Varför då?
Jo, en lärare kan särskilt be Unikum skicka ut viss information, t.ex. ett Veckobrev eller något som är brådskande, direkt. Då går detta iväg snabbt och når dig under dagen. Dessa utskick kan läsas direkt i e-posten via telefon, platta eller dator utan att du behöver logga in.