Varför kan jag inte se vissa filmer i min Android-telefon?

Många skolor och förskolor använder Lärplattor av olika typ i sin verksamhet när de dokumenterar barnens/elevernas utveckling och lärande och många elever använder plattor och mobiler för att dokumentera sitt arbete i skolan.
Det finns olika typer av plattor och mobiler, de vanligaste är baserade på iOS (Apples) och Android (Googles) operativsystem.
När man spelar in film, ljud et.c. på dessa blir det i lite olika format och det kan därför tex vara problem att se en iOS-film (som skapas i formatet .MOV) på sin Android-telefon.

Så här gör du för att din Androidtelefon ska kunna visa filmer av olika format:
Ladda ner en app som hanterar olika filformat tex Videospelare för Android eller  Wondershare Player for Android så kommer den att användas för att visa filmerna.

Det finns säkert fler appar att använda så det här är bara ett exempel.