Om webbplatsen

Vi använder cookies

Alla Unikums webbsystem använder cookies för att unikt identifiera varje besökare. När användare är inloggade i Unikum används så kallade ”session cookies” av säkerhetsskäl för att identifiera användaren när den klickar mellan sidor och funktioner. Unikum sparar ingen personlig information via cookies. Information om besökaren kan inte heller spåras via våra cookies.

Creative Commons

Delar av webbplatsen använder innehåll licensierat under Creative Commons. Följande källor har använts:

Användarvillkor för Unikums webbtjänst

För att få använda Unikums webbtjänst behöver användare godkänna en Överenskommelse för Unikums användare som du kan se här >>.

Att hitta, skapa och dela material i Skolbanken

Skolbanken är en öppen innehållsbank som är en del av Unikum, där man kan hitta och dela med sig av material för skolan utan att ta betalt av varann. Man får skapa, använda och redigera material här i Skolbanken om man godkänner att detta material kan ses, användas och modifieras av andra besökare i Skolbanken utan särskild ersättning för detta. Användare som lägger in innehåll ansvarar för att de har rätt att publicera detta innehåll i Skolbanken. Villkoren för detta definieras i licensformen Creative Commons ”CC BY-SA 3.0”

Policy för inlägg och berättelser i Unikums forum och grupper

Unikums forum är till för att användare skall kunna få och ge idéer, hjälp och stöd av varandra och av oss på Unikum. Användare har rätt att skriva inlägg i forumet om de visar respekt för andra användare, visar hänsyn, har rätt att publicera material som läggs in, och följer lagen. Unikums moderatorer har rätt att ta bort eller redigera inlägg som Unikum t.ex. upplever är stötande eller ej har med forumets syfte att göra, och att spärra användare. Inlägg som lagts på fel ställe kan flyttas till lämpligare plats.

För Berättelser som användare skickar in för publicering så kan redaktörer och moderatorer göra mindre justeringar eller korrektur av språk eller form, är det mer väsentliga ändringar tar redaktören först kontakt med Skribenten som angivits. För att så många som möjligt skall kunna ta del av berättelsen kan besökare tipsa om den på Facebook, Twitter, andra sociala medier eller via epost, och ibland kan även länk med rubrik och bild från berättelsen läggas upp på andra delar av unikum.net för att fler skall kunna nå berättelsen. Du som skickar in berättelsen måste ha kontrollerat att du har OK använda bilder i berättelsen från den som äger bilden.

Open Source

Webbplatsen är byggd med WordPress och ett urval av tillägg.

Tack till Angry Creative

Unikums nya hemsidor har tagits fram tillsammans med Angry Creative

Copyright 2013, Unikum – Unikt lärande AB